Historie Podcasts

Anmeldelse: bind 49 - det 17. århundrede

Anmeldelse: bind 49 - det 17. århundrede



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

For vores generation faldt lykken med at genopdage Levellers. For den klassiske liberale historiker betød de snarere mindre end ingenting, denne forsømmelse er forvirrende. Ved krisen i den engelske revolution

det var fra Levellers og ikke fra dets chefer, at den sejrrige New Model Army udledte sine politiske ideer og sin demokratiske drivkraft. Selv med et overfladisk blik er Levellers -lederne som personligheder usædvanlige og faktisk unikke. Kong Charles fik Lilburne pisket som ung fra

Ludgate Hill til Palace Yard; Cromwell forviste ham i middelalderen til et fangehul i Jersey. Men det, vi har genopdaget, er ikke kun det faktum, at Levellerne forventede vores fædre i de fleste af de sociale og politiske reformer i de næste 300 år; temaet for denne bog er snarere, at de var, indtil Cromwell knuste dem, de dynamiske pionerer, der havde initiativet i de mest formative år af Inter-regnum. De ville have vundet for vores bønder i midten af ​​1600-tallet, hvad den store revolution fik for Frankrigs ved slutningen af ​​det 18. århundrede.


Det 17. århundrede

Det Logica Hamburgensis (1638) af Joachim Jung (også kaldet Jungius eller Junge) var en erstatning for den "protestantiske" logik i Melanchthon. Dets vigtigste dyd var den omhu, hvormed senmiddelalderlige teorier og teknikker blev samlet og præsenteret. Jung lagde stor vægt på gyldige argumenter, der ikke passer ind i enklere, standardopfattelser af syllogismen og umiddelbar slutning. Af særlig interesse er hans behandling af kvantificerede relationelle argumenter, der derefter kaldes "skrå" syllogismer på grund af den skrå (ikke-nominative) sag, der bruges til at udtrykke dem på latin. Et eksempel er: "Kvadratet i et lige tal er lige 6 er lige derfor, kvadratet på 6 er lige." Teknikken til at håndtere sådanne slutninger involverede omskrivning af en præmis, så udtrykket i det skrå tilfælde (f.eks. "Af et lige tal") ville forekomme i emnets position og dermed være modtagelig for standard syllogistisk manipulation. Sådanne argumenter var faktisk blevet bemærket af Aristoteles og blev også behandlet i senmiddelalderens logik.

En særlig udbredt tekst fra 1600 -tallet kaldes normalt blot Port-Royal Logic efter sædet for den antikleriske jansenistiske bevægelse uden for Paris. Det blev skrevet af Antoine Arnauld og Pierre Nicole, muligvis sammen med andre, og blev udgivet på fransk i 1662 med titlen La Logique ou l’art de penser "Logik eller kunsten at tænke". Den blev hurtigt oversat til latin og engelsk og gennemgik mange genoptryk i slutningen af ​​1600- og 1700 -tallet. I sin disposition fulgte den Ramus 'omrids af koncept, dom, argument og metode, den nævnte også kort skrå syllogismer. Det Port-Royal Logic fulgte det generelle reformprogram for at forenkle syllogistisk teori, reducere antallet af syllogistiske figurer fra fire og minimere forskelle, der menes at være ubrugelige. Desuden indeholdt værket et vigtigt bidrag til semantik i form af sondringen mellem forståelse og udvidelse. Selvom middelalderens semantiske teori havde brugt lignende forestillinger, fandt de portkongelige forestillinger vej til talrige diskussioner fra 1700- og 1800-tallet om betydninger og reference til udtryk, som de forekom i, for eksempel i John Stuart Mills indflydelsesrige tekst Et logisk system (1843). "Begrebet" af et udtryk bestod af alle de væsentlige attributter i det (dem, der ikke kan fjernes uden at "ødelægge" begrebet), og udvidelsen bestod af alle de objekter, som begrebet gælder for. Således kan forståelsen af ​​udtrykket "trekant" omfatte attributterne til at være en polygon, tre-sidet, tre-vinklet og så videre. Dens udvidelse ville omfatte alle slags trekanter. Det Port-Royal Logic indeholdt også en indflydelsesrig diskussion af definitioner, der var inspireret af den franske matematiker og filosof Blaise Pascals arbejde. Ifølge denne diskussion kunne nogle udtryk ikke defineres ("primitive" udtryk), og definitioner blev delt mellem nominelle og reelle. Virkelige definitioner var beskrivende og angav de væsentlige egenskaber i et begreb, mens nominelle definitioner var kreative og fastlagde de konventioner, hvormed et sprogligt udtryk skulle bruges.

Diskussioner om "nominelle" og "rigtige" definitioner går i det mindste tilbage til de nominalistiske/realistiske debatter i det 14. århundrede Pascals anvendelse af sondringen er interessant for den vægt, den lagde på, at matematiske definitioner var nominelle og på nytten af ​​nominelle definitioner. Selvom Port-Royal-logikken i sig selv ikke indeholdt symbolik, blev det filosofiske grundlag for at bruge symboler efter nominelle definitioner alligevel lagt.

En spændende behandling fra det 17. århundrede af logik i form af demonstrationer, postulater og definitioner på en euklidisk måde forekommer på den ellers ganske traditionelle Logica Demonstrativa (1697 "Demonstrative Logic") fra den italienske jesuit Gerolamo Saccheri. Saccheri er bedre kendt for sit forslag om muligheden for en ikke-euklidisk geometri i Euclides ab Omni Naevo Vindicatus (1733 "Euklid ryddet af enhver fejl"). En anden indgående traditionel logik var den af ​​den hollandske filosof Arnold Geulincx, Logica fundamentalis suis restituta (1662 "Logic Restored to its Fundamentals"). Dette arbejde forsøgte at genoplive den rige detalje i skolastisk logik, herunder teorien om suppositio og spørgsmål om eksistentiel import.


Historie om den voksende kræftbyrde i Indien: Fra antikken til det 21. århundrede

Denne anmeldelse sporer den voksende byrde af kræft i Indien fra antikken. Vi søgte i PubMed, Internet Archive, British Library og flere andre kilder efter oplysninger om kræft i indisk historie. Paleopatologiske undersøgelser fra Indus Valley Civilization -steder afslører ikke nogen malignitet. Kræftlignende sygdomme og midler er nævnt i de gamle Ayurveda- og Siddha-manuskripter fra Indien. Kræft blev sjældent nævnt i middelalderlitteraturen fra Indien. Kræftsagsrapporter fra Indien begyndte i det 17. århundrede. Mellem 1860 og 1910 blev flere revisioner og serier om kræftsygdomme udgivet af læger fra Indian Medical Service i hele Indien. Den skelsættende undersøgelse foretaget af Nath og Grewal brugte obduktion, patologi og kliniske data mellem 1917 og 1932 fra forskellige medicinske collegehospitaler i hele Indien for at bekræfte, at kræft var en almindelig dødsårsag hos midaldrende og ældre indianere. Indiens kræftbyrde var tilsyneladende lav som et resultat af de indfødtes korte levetid i disse tider. I 1946 anbefalede et nationalt udvalg om sundhedsreformer oprettelse af tilstrækkelige faciliteter til at diagnosticere og håndtere den stigende kræftbyrde i alle indiske stater. Tendenser fra det befolkningsbaserede kræftregister i Mumbai afslørede en firdobling af patienter med kræft fra 1964 til 2012. Afhængigt af det epidemiologiske overgangsniveau findes der stor mellemstatlig variation i kræftbyrden i Indien. Vi konkluderer, at kræft er blevet anerkendt i Indien siden antikken. Indiens nuværende byrde på en million hændelsescancer er resultatet af en epidemiologisk overgang, forbedret kræftdiagnostik og forbedret kræftdataopsamling. Stigningen i kræft i Indien med store mellemstatslige variationer giver nyttig indsigt og vigtige lektioner for udviklingslande i håndteringen af ​​deres stigende kræftbyrder.

Kræft er forårsaget af mutationer, der kan arves, forårsages af miljøfaktorer eller skyldes DNA -replikationsfejl. 1 Aldring er den vigtigste risikofaktor for kræftfremkaldelse i multicellulære dyreorganismer, herunder mennesker. 2-4 Kræft er rangeret som den første eller anden hyppigste dødsårsag i 91 af 172 lande og er tredje eller fjerde i yderligere 22 lande. 5,6 Kræft er den anden og fjerde største årsag til voksen død i henholdsvis by og land i Indien. 7 Kræft er nu den største årsag til katastrofale sundhedsudgifter, nødfinansiering og stigende udgifter før døden i Indien. 8-10 Out-of-pocket-udgifter (OOPE) er tre gange højere for privat indlagt kræftbehandling i Indien. 9 Cirka 40% af kræftomkostningerne dækkes gennem låntagning, salg af aktiver og bidrag fra venner og slægtninge, disse omkostninger overstiger 20% af de årlige husstandsudgifter pr. Indbygger i 60% af de indiske husstande med en kræftpatient. 9 Estimater viser, at indiske borgere brugte 6,74 milliarder amerikanske dollars i 2012 som følge af kræftdødsfald. 11

Kræftdødeligheden i Indien er fordoblet fra 1990 til 2016. 12 Indiens kræftforekomst anslås til 1,15 millioner nye patienter i 2018 og forventes at blive næsten fordoblet som følge af demografiske ændringer alene i 2040 (tabel 1). 13 Offentlige kræftfaciliteter i Indien er frygteligt utilstrækkelige, og der er stor tilstedeværelse af private kræftfaciliteter. 17 Nogle har udnyttet denne situation ved at sælge sårbare patienter uprøvede behandlinger til forebyggelse, helbredelse eller bekæmpelse af kræft. 18,19 Som følge af den store stigning i kræft er alle offentlige kræftbehandlingsfaciliteter overfyldte og vrimler med patienter, hvilket resulterer i, at Indiens kræftproblem kaldes en epidemi eller en tsunami. 20-24 Årsagerne til stigningen i kræft er gådefulde, og de populære medier og lægfolk bebrejder regelmæssigt erosion af traditionel indisk kultur og vestliggørelse. 21 Historisk set havde en lignende situation været opstået i England i sidste halvdel af 1800 -tallet, hvilket fik King og Newsholme 25 til at udgive et papir med titlen "On the alleged Aukning of Cancer" for at forklare den alarmerende stigning i kræftdødsfald. Meget diskussion og debat fulgte denne undersøgelse, og i 1907 offentliggjorde Bashford en artikel med titlen "Reelle og tilsyneladende forskelle i kræftforekomsten." 26 Lignende alarmer blev slået op i USA og Canada. 27-29

TABEL 1 Dekadal stigning i den samlede befolkning, forventede levetid, befolkning ældre end 60 år og forventet antal patienter med kræft hos ældre end 60 år fra 1901 til 2011 i Indien

Den massive stigning i kræft i Indien er gådefuld. En million nye kræftpatienter blev diagnosticeret i 2018, hvilket overvældede alle de offentlige kræftbehandlingsfaciliteter og gjorde kræftbehandlinger til den førende årsag til katastrofale udgifter til egen regning. Vi søgte at spore den voksende byrde af kræft i Indien fra antikken.

Vi fandt ud af, at selvom kræft er blevet anerkendt siden den gamle ayurvediske periode, begyndte den rutinemæssige diagnose af kræft i det 19. århundrede, efter at vestlig medicin fik accept i hele Indien. Forekomsten af ​​kræft begyndte at stige i det 20. århundrede, da levealderen begyndte at stige i Indien. Kræftfrekvensen i de indiske stater varierer meget og matcher staternes epidemiologiske overgangsniveauer i det 21. århundrede. Stater med høje epidemiologiske overgangsniveauer har lavere for tidlig dødelighed som følge af infektionssygdomme, højere levealder og højere forekomst.

Den meget variable mellemstatlige stigning i kræftforekomsten tilbyder værdifulde lektioner for Indien, dets naboer og andre udviklingslande om at forbedre deres kræftberedskab.

Der er ingen omfattende historisk gennemgang, der forklarer den stigende kræftbyrde i Indien. Denne anmeldelse opsummerer historien om kræftudbredelse i Indien fra antikken og diskuterer foranstaltninger, der er truffet og ikke taget for at imødegå Indiens kræftbyrde over tid. De historiske fakta om stigningen i kræft kan tilbyde værdifuld indsigt og lektioner til mindre udviklede indiske stater, Indiens naboer og andre udviklingslande, der helt sikkert vil stå over for dette problem i fremtiden. 30

Denne beskrivende anmeldelse brugte flere søgestrategier til at identificere publikationer med fakta og tal om kræft i Indien fra den tidligst mulige tid. Vi søgte i PubMed, PubMed Central og Google Scholar -databaser British Library og Wellcome Collection i London i Tata Central Archives i Pune og Internet Archive digitale bibliotek ved hjælp af søgeordene cancer, malign sygdom, neoplasmer og Indien. Vi søgte i onlinepublikationer og databaser fra mange indiske regeringers (GOI) afdelinger og i databaserne for WHO og International Agency for Research on Cancer efter data om demografi, epidemiologi og sygdomsbyrde og kræftstatistik fra Indien (se Datatilskud for en detaljeret beskrivelse af dataindsamlingen og dens udfordringer).

En systematisk gennemgang af 154 paleopatologiske undersøgelser har fundet tegn på kræft hos tidlige mennesker og homininer så langt tilbage som 1,8 millioner år tilbage. 31 En paleoepidemiologisk undersøgelse fandt lignende aldersjusterede ondartede tumorhastigheder i skeletterne fundet på et gammelt egyptisk sted og et sydtysk gravsted sammenlignet med et nyligt kontrolsted. 32

Der er ingen paleo-onkologiske rapporter om kræft på Indus Valley Civilization-steder eller andre steder i Indien bortset fra nogle godartede osteomer. 33 Højere forekomst af infektioner og traumer i skeletresterne fra Harappan gravsteder ligner de nuværende største dødsårsager i de mindst udviklede regioner i Indien. 34 Forespørgsler blev foretaget til de forskere, der havde undersøgt de gamle Indus -civilisationssteder (Harappan, Balathal og Kalibangan) og Deccan Chalkolithiske steder (Daimabad, Nevasa og Inamgaon), og ingen yderligere bemærkning af maligne tumorer i skeletterne udgravet fra disse websteder blev fundet (GR Schug, N. Lovell og V. Mushrif-Tripathy, personlig kommunikation, dec 2018-jan 2019). Færre prøver og dårlig konservering var nogle af begrænsningerne ved disse undersøgelser.

Der er ikke et ord, der svarer til kræft i nogen af ​​teksterne fra den vediske tidsalder. 22-24 Der er henvisninger til symptomer set ved avancerede kræftformer og bønner og ritualer, der søger guddommelige midler i Atharva Veda. 35 Indien har to gamle medicinske systemer, kaldet Ayurveda og Siddha, som har været brugt i mere end 2.500 år. 35-39 The Bower Manuscript, den tidligste registrering, der dokumenterer gamle medicinske systemer i Indien, nævner sygdomme, der nu ville blive diagnosticeret som kræft. 40,41 kræftlignende sygdomme (nemlig Arvuda, Granthi og Gulma) er nævnt i de tre vigtigste ayurvediske klassiske tekster, herunder Sushruta Samhita, det Charaka Samhita, og Ashtanga Hridaya. 42,43 Disse tekster nævner brugen af ​​kirurgi og naturlægemidler til disse sygdomme. 42,43 De gamle medicinske klassikere i Indien har viet ringe opmærksomhed mod kræftlignende sygdomme sammenlignet med mere almindelige sygdomme, hvilket tyder på en lav forekomst af kræft i disse tider. 44 Medicinsystemet Siddha, populært i det gamle Sydindien, nævner en kræftlignende sygdom kaldet Puttru-Noi. 45,46 Alkymi og giftige tungmetalpræparater blev brugt i Siddha -systemet, og kirurgi blev brugt i Ayurveda -systemet til håndtering af flere sygdomme. Obduktion, som blev brugt til at træne i ayurvedisk kirurgi, faldt i løbet af den buddhistiske periode, der startede omkring 400 f.Kr. Nogle tilskriver det buddhistiske begreb ahimsa eller loven om ikke-vold mod mennesker og dyr for at have forårsaget faldet i obduktioner og operationer, hvilket senere stoppede opdagelsen af ​​dybtliggende kræftformer. 38

To andre medicinske systemer nåede Indien i den tidlige fælles æra. Sowa-Rigpa, bedre kendt som tibetansk medicin, beskriver en kræftlignende sygdom kaldet Dre-Nay. 47 Det græsk-arabiske system, kaldet Unani-Tibbs-medicin, beskriver en kræftlignende sygdom kaldet Sartan, hvilket betyder krabbe på persisk. 48 Ayurveda, Yoga, Unani, Siddha og homøopati (AYUSH) og tibetanske systemer bruges stadig som den første behandlingsmulighed eller som komplementær terapi af mange patienter i Indien. 49 En søgning i den bevisbaserede forskningsdataportal fra Ministeriet for AYUSH i GOI afslørede lidt originalt arbejde med kræfthåndtering. 50 Af de 26.175 AYUSH -publikationer, der indeholder udtrykket kræft, viste det sig, at kun 15 var kliniske forsøg af klasse A eller klasse B. AYUSH-behandlinger blev brugt til at supplere ikke-AYUSH-behandlinger i disse forsøg. Der planlægges samarbejdsundersøgelser mellem Indien og USA for at evaluere AYUSH -behandlinger mod kræft. 51 Søgningen afslørede ikke noget originalt arbejde om kræftbyrden i AYUSH -litteraturen.

Vestlig medicin nåede Indien i det 16. århundrede. 52,53 Flere europæiske læger og nonphysicians undersøgte planter, lægemidler og formularer i Indien. 54-58 I 1563 skrev Gracia de Orta, en portugisisk læge, der primært arbejdede i Goa, Indien Coloquios dos Simples og Drogas da India, der dokumenterer forskellige medicinske planter i Indien, hvoraf nogle blev brugt til patienter med kræft. 54,55 Den hollandske administrator af Cochin (nu kendt som Kochi), Hendrik Van Rheede, katalogiserede planterne i Malabar (Kerala) fra 1678 til 1693 og udgav Hortus Indicus Malabaricus med hjælp fra indfødte læger. 55,56 Denne bog indeholdt også henvisninger til brugen af ​​lokale planter til behandling af kræft. Tilstedeværelsen af ​​kræft i Indien begyndte at forekomme sporadisk i nogle af de medicinske skrifter fra 1600 -tallet. 58 Der var imidlertid ingen rapporter om den sandsynlige forekomst af kræft i Indien indtil slutningen af ​​1700 -tallet. Indtil begyndelsen af ​​det 20. århundrede var indianernes levealder lav som følge af store hungersnød og epidemier af infektionssygdomme (datatillæg). 59,60 Oprettelsen af ​​den indiske medicinske service (IMS), bemandet af europæisk uddannede læger, var en stor milepæl for Indien. 61 IMS -kirurgerne begyndte at diagnosticere kræft, og tidlige IMS -publikationer, herunder "Skitses of Most Prevalent Diseases of India" 62 og "A Catalog of Indian Medicinal Plants and Drugs", 63 lavede forbigående henvisninger til kræft.

Stigende efterspørgsel efter vestlige læger førte til åbningen af ​​medicinske kollegier i de større byer i det koloniale Indien, begyndende med Calcutta (nu kendt som Kolkata) Medical College i 1835. 64 Kræft blev diagnosticeret i alle dele af Indien, og kliniske audits begyndte at omfatte kræft blandt indianere. 65 I 1840 udgav F.H. Brett fra Calcutta Et praktisk essay om nogle af de vigtigste kirurgiske sygdomme i Indien, der siger, at maligne sygdomme var udbredt i det østlige Indien. 66 I 1856 udgav C. Morehead fra Grant Medical College i Bombay (nu kendt som Mumbai) en bog om sygdomme i Indien og dokumenterede kræfttilfælde fra det vestlige Indien. 67 Videnskabeligt arbejde med forekomsten af ​​kræft i Indien var begyndt.

I 1866 udgav W.J. Elmslie den første til at udgive en serie på 30 patienter med epiteliom, herunder den unikke kræftsygdom, der er forbundet med brugen af ​​en kangri -gryde, blandt 5.080 patienter fra Srinagar i Kashmir.68 Kangri potten er en indfødt enhed, der holder ulmende kul, der holdes mellem benene eller i kontakt med maven for at varme en person gennem kolde vintre. Fra 1880 til 1910 var der mere end et dusin sagerier og audits offentliggjort om kræft i Indien. I 1880 rapporterede Tomes 69 fem patienter med kræft set over 7 uger i en apotek i det landlige Bengal. Kashmir Mission Hospital rapporterede 2.020 kræftformer fra deres patologirapporter mellem 1890 og 1899. 70 Seksten kræftformer blandt 450 obduktioner blev fundet mellem august 1898 og juni 1900 på Calcutta Medical College. 71 Blandt obduktionerne foretaget på Madras (nu kaldet Chennai) General Hospital fra 1892 til 1901 blev der fundet 1.370 kræftformer. 72 Kirurgiske revisioner af et stort antal patienter blev rapporteret fra Punjab (nordvest) og Travancore (nu kaldet Tiruvananthapuram) (syd). Indien havde mange kræftpatienter (datatillæg). 73,74 patienter med diagnosen kræft var overvejende mænd, fordi kvinder sjældent brugte vestlige medicinske faciliteter under kulturelle normer. Betydningen af ​​ældre alder i udviklingen af ​​kræft blev anerkendt, og vanskelighederne med at få indfødte indianers reelle alder blev understreget i den kliniske manual for Indien i 1897. 75

I Indien havde de første rapporter et overskud af overfladiske kræftformer, der var lette at diagnosticere, og flere unikke kræftformer blev også beskrevet. Disse omfattede kangri -kræft (forårsaget af kangri -gryden), kindkræft (forårsaget af en betelnød -tobaksblanding opbevaret i buccal sulcus), peniskræft (tilskrevet dårlig penishygiejne hos uomskårne mænd), dhoti -kræft i livet (forårsaget af dhoti, en lændeklud, der er bundet tæt omkring taljen) og kræft i hovedbunden (tilskrives hyppig tonsurering af hovedbunden). 68,76 Kronisk irritation af epitelet eller slimhinden med termiske, fysiske eller kemiske midler blev antaget at forårsage disse kræftformer. De fleste af disse unikke kræftformer er næsten forsvundet fra Indien. Desværre er vanen med betelnød og tobakstygning steget over hele Indien, og derfor er kind- og mundkræft nu blandt de tre bedste kræftformer i de fleste dele af Indien (tabel 2). 24,77

TABEL 2 Top 10 kræftformer og deres aldersstandardiserede hyppighed i 2008 til 2012 blandt indianere i forskellige regioner i Indien

TABEL 3 Forekomst af alle kræftformer i Bombay (nu kaldet Mumbai) Kræftregister Fra 1964 til 2012

Disse rapporter om kræft i indfødte i Indien gav anledning til debatter omkring geografiens rolle, miljøfaktorer og race i udviklingen af ​​kræft. 71,79-81 Den fremherskende idé om, at kræft var sjælden blandt de indfødte i Indien, blev diskuteret i det britiske parlament flere gange mellem 1902 og 1906. 82 David Sutherland udtalte, at "kræft ikke er en almindelig sygdom i Punjab" efter at have rapporteret 1,8% udbredelse. 73 (s90) Leonard Rogers, en erfaren patolog fra Calcutta, udtalte, at "malign sygdom ikke kun forekommer hos indfødte i Indien, men kan siges at være almindelig blandt dem" baseret på hans obduktionsundersøgelser. 71 (s280) Lazarus-Barlow fra Middlesex Hospital i London rejste tvivl om gyldigheden af ​​kræftdiagnose i Indien efter at have sammenlignet sine data med Punjab-data. 79 Efter henvendelser fra det britiske parlament fandt Imperial Cancer Research Fund 2.000 indianere med kræft på IMS -hospitaler fra 1906 til 1908 og konkluderede, at kræftdødeligheden i Indien "muligvis ikke er markant forskellig fra den engelske dødelighed [rate]." 81 (s2) I 1908 skrev Roger Williams en bog med titlen Kræftens naturlige historie, hvor han udtalte, at "efter grundig undersøgelse af alle tilgængelige informationskilder forekommer det mig klart, at ondartede tumorer er mindre udbredt, pro rata, i Indien end i Europa", og dermed opretholdes debatten. 83 (s33) Leonard Rogers leverede de bedste beviser til støtte for den stigende kræftbyrde i Indien ved hjælp af en stor obduktionsundersøgelse, der konkluderede, at kræft er almindelig hos indianere, når det justeres for alder (datatilskud). 84

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede forblev den reelle befolkningsbaserede forekomst og dødelighed af kræft i Indien undvigende, da flere barrierer forhindrede dataindsamling. 85 Disse barrierer omfattede manglende tilgængelighed eller mangel på adgang til medicinske faciliteter, hvor kræft kunne diagnosticeres, kulturelle vaner, der forhindrer indfødte indianers brug af medicinske faciliteter, mangel på viden og færdigheder til at diagnosticere kræft blandt indfødte AYUSH -læger, mangel på registrering og anmeldelse af kræftdiagnose, mangel på obligatorisk certificering af dødsfald af læger, udeladelse af kræftdiagnose på dødsattester, tildækning af kræftdiagnose på grund af social stigma og manglende bevidsthed blandt den indfødte befolkning om kræft og dets årsager og håndtering. Disse begrænsninger eksisterer fortsat i de mindre udviklede dele af Indien (datatillæg).

På trods af disse barrierer fortsatte sagen om den voksende kræftbyrde. I 1927 gennemførte Megaw og Gupta 86 en landsdækkende undersøgelse af IMS -læger om forekomsten af ​​sygdom, der blev set i 202 distriktsmedicinske faciliteter i det koloniale Indien. Brystkræft var den mest udbredte kræft, rangordnet som almindelig i 98 institutioner, efterfulgt af mundkræft i 63 institutioner, livmoderkræft i 58 institutioner, hudkræft i 35 institutioner og mavekræft i ni institutioner. 86 Nath og Grewal 87-89 gennemførte en skelsættende undersøgelse i hele Indien finansieret af Indian Research Fund Association. De indsamlede obduktionsdata, patologidata og kliniske data fra alle store undervisningsmedicinske institutioner i Indien fra 1917 til 1932. 87-89 Kræft viste sig at være en vigtig årsag til voksen død i alle dele af Indien. Deres landsdækkende data viste, at intet samfund eller en region i Indien var fri for kræft (datatillæg). De rapporterede, at ældning var den vigtigste determinant for kræft hos indianere. Nath fortsatte med at bidrage til forskellige sundhedspolitiske udvalg i det uafhængige Indien. 90,91 The Indian Medical Review fra 1938 udtalte, at "[kræft] giver betydelige beviser for, at denne holdning ikke er ubetydelig" og rådede IMS -læger til at tage truslen om kræft alvorligt. 90 (s224)

John Spies, en amerikansk kræftkirurg og brachyterapeut, blev konsulteret, inden han byggede Indiens første omfattende kræftsygehus, Tata Memorial Hospital (TMH) i Bombay. 92 Spioner undersøgte forekomsten af ​​kræft i Bombay og anslog, at der var omkring 3.000 mennesker i Bombay, der årligt blev ramt af kræft. 92 Årsrapporten fra 1933 til 1934 fra King Edward Memorial Hospital i Bombay rejste også spørgsmålet om behovet for kræftbehandlingsfaciliteter i Bombay. 93 TMH blev indviet i 1941. 94

Indiens sundhedsundersøgelses- og udviklingsudvalg, almindeligvis kaldet Bhore -udvalget, blev oprettet for at anbefale Indiens sundhedsbehov umiddelbart før uafhængighed. Dette udvalg offentliggjorde en rapport i 1946, der konkluderede, at forekomsten af ​​kræft i Indien var "ikke ubetydelig" og anbefalede flere foranstaltninger til at forbedre kræftplejen i Indien (datatilskud). 91 (s116)

Kort efter Indiens uafhængighed inkluderede GOI -udvalget for indiske medicinske systemer (AYUSH) ikke kræft i sin rapport. 95 Imidlertid besøgte et opgraderingsudvalg for GOI i 1948 patologiafdelingen i TMH og anbefalede det at blive udviklet til det indiske kræftforskningscenter med V.R. Khanolkar som direktør. 96 Det indiske kræftforskningscenter blev senere omdøbt til kræftforskningsinstituttet i 1952. 76 Khanolkar offentliggjorde flere artikler om kræftens udbredelse og ætiologi i Indien. 97-99 Han vurderede kræftdødeligheden i Indien til 200.000 om året ved hjælp af hospitalsbaserede data fra TMH. 98 Fra 1950 til 1954 var Khanolkar formand for International Cancer Research Commission. I sin præsidenttale til kongressen i 1950 udtalte han, at "erfaringen fra uddannede observatører i moderne medicinske institutioner i Indien så langt fra hinanden som Madras, Calcutta, Lahore og Bombay tyder på, at forekomsten er meget den samme i østlige lande som i Vesteuropa og Nordamerika. . . . Det viser sig, at den gennemsnitlige årlige dødelighed som følge af kræft i Bombay by pr. 100.000 levende personer arrangeret af aldersgrupper tilnærmelsesvis er i New York [sic] og Zürich, hvis de foreslåede rettelser foretages. ” 98 (s883)

I 1959 fandt det andet sundhedsundersøgelses- og planlægningsudvalg Indiens kræftplejeinfrastruktur "helt utilstrækkelig." 100 De anbefalede, at "hver stat skulle have et fuldgyldigt hospital udstyret med moderne faciliteter til kirurgi og radioterapi af kræftsygdomme" (datatillæg). 100 (s105) I 1960 blev der kun oprettet to mere omfattende kræftinstitutter i Indien, herunder Chittaranjan National Cancer Institute i Calcutta i 1946 og Cancer Institute i Madras i 1952. 101

Mitra og Das Gupta udførte den første undersøgelse for at estimere Indiens kræftbyrde ved hjælp af befolkningsbaserede data. 102 Ved hjælp af dødsregistreringsoptegnelserne for Calcutta Corporation fandt de kræft at være årsag til henholdsvis 2,35% og 2,8% af dødsfaldene i 1954 og 1955. 102 De vurderede Indiens nationale forekomst af kræft til at være cirka 600.000 patienter baseret på forventet levetid, varighed af overlevelse efter kræftdiagnose og størrelsen af ​​Indiens befolkning. De rapporterede en 10% højere dødelighed hos unge mænd, fem gange forekomsten af ​​kønscancer hos kvinder og et overskud af kræft i galdeblæren sammenlignet med amerikanere. 102

En landsdækkende revision af kræft blandt 1,03 millioner jernbanemedarbejdere mellem 18 og 55 år og deres afhængige familiemedlemmer fra 1960 til 1964 blev rapporteret. 103 Denne undersøgelse fandt unikke regionale variationer i lokaliteterne for flere kræftformer, herunder kræft i mundhulen i den nordlige zone, mavekræft i den sydlige zone og galdekræft i de nordlige og østlige zoner. 103 Befolkningsbaseret forekomst, dødelighed og forekomst af kræft i Indien forblev spekulativ i 1964. Selv i 1990 lå Indiens faciliteter til diagnosticering og behandling af kræft langt bag på anbefalinger. 104

Det første befolkningsbaserede kræftregister (PBCR) i Indien blev oprettet i Bombay i 1963 af Darab Jussawalla med finansiering fra Indian Cancer Society og National Cancer Institute of the United States. 104 Denne PBCR leverede pålidelige befolkningsbaserede data om kræftforekomsten i Bombay. 104-106 Kræftindfaldstendenser over et halvt århundrede viser effekten af ​​demografiske ændringer på kræftbyrden (tabel 2 og figur 2). Forekomsten af ​​kræft i Bombay er steget fire gange, selv når de aldersstandardiserede forekomster faldt en smule (tabel 2). 78 Flere beviser for, at den demografiske overgang er den vigtigste determinant for kræftbyrden, kan findes ved at sammenligne kræftforekomsten hos Parsees, en velhavende etnisk gruppe med lang levetid, i forhold til andre samfund i Bombay (datatillæg). 108 Indiens nationale kræftregisterprogram begyndte i 1982, og flere urbane og nogle landlige PBCR'er er gradvist blevet tilføjet. 109 Indiens mest folkerige og mindst udviklede stater, der er mærket som staterne Empowered Action Group (EAG), mangler dog stadig PBCR'er og nøjagtige befolkningsbaserede data. De seneste skøn over Indiens kræftbyrde, der blev rapporteret i GLOBOCAN 2018 -databasen, blev oprettet ved at ekstrapolere data fra flere regionale PBCR'er, med begrænset landdistrikter og ingen repræsentation fra EAG -staten. 4,5

FIG 1 Kræftfrekvens hos indiske mænd og kvinder i 2018. (A) Hyppigheden er pr. 100.000 indbyggere grupperet efter alder og køn. (B) Beregnet kræftbyrde efter køn fra 2018 til 2040. Data fra WHO. 13

FIG 2 Aldersspecifikke hyppigheder for alle kræftformer pr. 100.000 mænd og kvinder i Mumbai i 1964 til 1966 og 2008 til 2012. (A) Børn og unge voksne. (B) Ældre voksne. Data fra WHO. 13


Bedst bedømte bedste kunsthistoriske romaner at læse

Her er en liste over de bedste bøger om kunsthistorie, som Pennbook anbefalede at læse:

Journal of Eugène Delacroix, Eugène Delacroix, 1893-95

Det er blandt de mest geniale udforskninger af en kunstner af en kunstner. Kunstnere rundt omkring er ikke meget velformulerede, især med hensyn til at tale om deres kunstværker. Hvorfor er de det? De fungerer i et visuelt medie. Så når du støder på nogen som Delacroix, der virkelig kan artikulere ud over maling, er det spændende. Det bevæger sig også til tider meget. Hans kunstværk er mere ekstravagant, han maler ild og vold og overskud.

Ikke desto mindre havde han i sit private liv været bange for ild. Jeg fandt det spændende. Delacroix lægger den bar.

Historien om kunsten, E.H. Gombrich, 1950

For alle, der begynder med denne rejse, kan de gøre meget værre end at bruge et par dage på at studere denne bog. Gombrichs udødelige linje var, og der er faktisk intet som kunstværker. Der er kun kunstnere. ” Du modtager dette utrolige resumé af kulturel baggrund. Det begynder med historisk kunst, og det afsluttes med malerier fra det 19. århundrede i England, Frankrig og Amerika. Det brænder ikke up-to-date.

Det er dog kunstkritik, der ikke nedlader, ikke highfalutin. Det siger blot, hvad han mener attraktivt. Jeg tror, ​​at det er obligatorisk læsning.

A Life of Picasso Volume I ’m 1881-1906, John Richardson, 1991

Det er en væsentlig del af biografien, men den læser som en gyser. Han ’s fik en metode til at tage meget arkane og indviklede detaljer og gøre dem til en samtale, der lyner og faser. Han taler om Picassos ungdom fra første bind – i stedet for en kort periode, snarere end den mest spændende, måske, men du kan ikke lægge det fra dig. I høj grad ændrede det, hvordan vi undersøger biografi.

De fleste kunsthistorikere skrev på denne form for stiv formel måde, og Richardson kommer sammen og siger, “Nej! Lad os løb gennem dette liv, ” Og han forstod Picasso, og han bringer til os. Du tror, ​​at du er ved fronten.

Collins store kunstbog: Fra grottekunst til popkunst

Denne bog er en smuk introduktion til kunstens verden for alle dem, der har en begrænset til ingen forståelse af dette emne. Det krydser kunsthistorien fra hulemalerier til renæssancen til impressionismen til popkunst. Bestående af mere end 1.200 kunstværker verden over, er hvert stykke mærket med dato, tilstand, navn, kunstner, stoffer, dimensioner og nuværende websted.

Kunstnernes liv

Italiensk maler, arkitekt, historiker og forfatter Giorgio Vasari er hovedsageligt berømt af to grunde: han opfandt udtrykket renæssance og komponerede The Lives of the Artists. Inspireret af mange til at være den første vigtige publikation om kunstværket, præsenterer denne tekst et romantisk og nutidigt blik på italienske renæssancekunstneres livsstil og arbejde, fra Giotto og Brunelleschi til Leonardo, Michelangelo og Raphael.

Denne variant er kommenteret, hvilket gør den ideel for dem, der er interesseret i at vide mere om denne legendariske kunstværksbevægelse.

Bøgerne, der formede kunsthistorien: Fra Gombrich og Greenberg til Alpers og Krauss

Denne bog er en kortfattet og genial analyse af dette emne i kunsthistorie. Det giver en grundig køreplan for området ved at vurdere værdien af ​​mange af historiens primære funktioner. Hvert kapitel med forfattere som John Elderfield, Boris Groys, Susie Nash og Richard Verdi undersøger en væsentlig publikation under hensyntagen til dens antagelser og argumenter. Diskuterer dens status inden for kunsthistorisk område og kommenterer dens betydning ud fra konteksten for dens første modtagelse og arv.

Af Émile Mâle's magistrale analyse af fransk kunstværk fra det trettende århundrede, der først blev offentliggjort i 1898, til Hans Beltings provokerende Lighed og Tilstedeværelse: En historie med billedet før kunstens æra, giver publikationen en kortfattet og oplysende oversigt over kunsthistorie, informeret af dens varige litteratur.

En spændende beretning om kunsthistorien i det 20. århundrede … en professionelt guidet tur og også en ganske fantastisk naturskøn rute ” – The Guardian

Amerikansk kunst fra det tyvende århundrede (Oxford History of Art)

Hvis det amerikanske kunstværk i det tyvende århundrede inden for interesseområdet, vil denne bog give dig en dybere forståelse af stigningen og udviklingen af ​​periodens kunst. Denne spændende publikation giver indsigt og undersøger forholdet mellem amerikansk kunst, publikum og museer i århundredet, som blev kaldt ” American Century. ”

Denne bog strækker sig ud over New York og ser også på væksten af ​​feminisme -kunstværker i Los Angeles i 1970'erne, den mørke kunst bevægede udviklingen af ​​gallerier og kunsthøjskoler. Vurderer en af ​​tidens førende kunstnere, herunder Andy Warhol, Laurie Anderson, Jackson Pollock, Georgia O ’Keeffe, undersøger publikationen også rækken af ​​kunstbevægelser og forskellige stilarter, der repræsenterede de ekstreme ændringer i amerikansk samfund og kultur.

Opdateret resumé har de ofte ekskluderede piger og sorte musikere fra første halvdel af det 20. århundrede. Nyttig kontekstualisering af denne periode, især om usignerede kunstnere ” – Leslie Ava Shaw, New School University

Art in Theory 1900 – 2000: A Anthology of Changing Ideas

Denne bog giver et helt udvalg af det 20. århundredes mange teorier om kunst. Bogen tilføjer den nye og opgraderede forskning og betydelige bidrag fra kunstbegrebet som 1990'erne, og inkluderer bøger af kritikere, filosoffer, politikere og litterære karakterer.

Opdelt i otte klasser giver forfatterne kommentarer til emner, der spænder fra symbolisme til post-modernisme og indeholder diskussioner om forskellige forskellige emner som globalisering, afroamerikansk kunst, kønsstudier og moderne performance og setup. Dette er en af ​​de bedste kunsthistoriske bøger for begyndere, avancerede studerende og lærde, det er en omfattende undersøgelse af verden af ​​dette koncept for den samtidige periode.

Edward Said, Orientalisme

Hvordan kan kulturel tilegnelse og kunsthistorie krydse hinanden? Hvis du overvejer dette passende emne, har du brug for denne postkoloniale klassiker i dit liv. Edward W. Said diskuterer orientalisme, beskrevet som vestens nedlatende repræsentationer af og holdninger til Østen ” (Asien, Nordafrika og Mellemøsten) gennem enestående kunstværker, historie og litteratur. Det er fremragende argumenteret, overbevisende og afgørende.

Kunst: En verdenshistorie

Denne baggrundsstørrelse i kunstpublikation dækker alt fra gammel til samtidskunst. På websiden finder du over 900 billeder af deres mest kendte kunstværker. Du får en grundig forståelse af maleriet fra hver periode ved at læse denne roman. Det er blandt de vigtigste kunsthistoriske bøger for nybegyndere og skaber en praktisk referencehåndbog.Du kan tage det med overalt, det er især nyttigt, når du er i et kunstgalleri eller på rejse.

Kunst: Over 2.500 værker fra Cave into Contemporary

Hvis du gerne vil lære, hvordan kunst produceres fra gamle hulemalerier til nutiden, er dette bogen for dig. Det tydeliggør kunstbevægelserne fra tidlige tider helt op til moderne kunst. Dataene er let tilgængelige, og der er storslåede opslag på to sider. Således vil du have evnen til at absorbere de mange forskellige kunstværker i alle deres detaljer!

Hvis du er forpligtet, kan du læse denne bog fra start til slut. Ellers kan du dyppe i og uden for de sektioner, der interesserer dig. Men hvis du bruger denne publikation, vil det være en fantastisk tilføjelse til dine kunsthistoriske romaner. Over 2.500 kunstværker er udstillet på bladets sider. Du vil finde det en rig og spændende forklaring på historien.

Gardner ’s Art Through The Ages: A Global History, Fred S. Kleiner

Dette andet bind af Gardner ’s Art through the Ages: An International History følger den sene middelalderperiode i Italien gennem moderne kunst. Enkelt at forstå sprog, efterfulgt af storslåede farveeksempler, gør Kleiner ’s 14. version af planetens mest populære engelsksprogede kunsthistoriske roman til et must-have for enhver historiestuderende.

Dette bind fortsætter, hvor Kleiner ’s første bind slap og indeholder kapitler om den aktuelle regnskab for kunst i Kina, Afrika, Japan, Korea og Sydøstasien.

En kort guide til at skrive om kunst, Sylvan Barnet

Denne dybdegående, trin-for-trin vejledning til at skrive om kunst lærer eleverne at undersøge kunstværker fra skulptur og maleri til fotografering og arkitektur. Berømt og engageret, Barnet ’s koncise vejledning giver en endelig måde for forfattere af anholdte tilbyder nemme trin til at fejre kunstværker og konstruere betydningsfulde essays.

Kort og ligetil, denne bedst sælgende tekst giver vejledning til mennesker med meget lidt viden eller forståelse for dette emne, der leverer en hurtig genopfriskningskursus for livslange studerende i historie.

Kunsthistorie, kombineret bind, Marilyn Stokstad, Michael W. Cothren

Denne fælles og fortættede version af Marilyn Stokstad ’s velkendte kunsthistorie giver eleverne en letforståelig guide til kunsthistorie. Inklusive kontekstuelle og formelle analyser af kunstværker i deres historiske, politiske og samfundsmæssige omstændigheder formår Stokstad at fange seerne med afslappet ord og blændende færdigheder.

Denne bog er perfekt til førsteårsstuderende i dette emne og dækker det grundlæggende i kunsthistorie fra hele verden, herunder fransk impressionisme og afroamerikansk kunst til modernisme og kulturelle skikke.

Romersk kunst: Romulus til Konstantin, Nancy H. Ramage, Andrew Ramage

En dybtgående diskussion af det tidlige Rom ’s vidtrækkende indflydelse på plantekulturer pryder de smukt illustrerede manuskriptsider. Med indgående samtaler om romerske, etruskisk-græske historier antager forfatterne, at deres læsere ikke har noget forudgående kendskab til denne disciplin, hvilket gør denne bog fantastisk til begyndende studerende om dette emne.

Ramage og Ramage sætter det gamle romerske maleri, skulptur og design i nutidens samfundsmæssige og politiske klima og engagerer deres abonnenter gennem letlæseligt sprog og storslåede billeder i fuld farve.

Kunsthistorie bærbar, bog 4, Marilyn Stokstad, Michael W. Cothren

Studerende gunstig og altomfattende, dette varme bind dækker den europæiske renæssance, der bygger bro mellem intervallet mellem middelalderen og samtidens historie. Dette nyttige og fortættede kompendium af råd indeholder formelle og ikonografiske undersøgelser af nogle af denne tids mest indflydelsesrige værker, såsom dem af Leonardo da Vinci og Michelangelo.

Grundigt og gavnligt taler forfatterne om Europas politiske og sociale miljø gennem det 14. til 17. århundrede og giver et vindue til elementer i hverdagen sammen med geografien i dette interval.

Klassisk kunst: Fra Grækenland til Rom, Mary Beard, John Henderson

Beard og Henderson's avancerede og lette hjerter tekst diskuterer skulptur-, maler- og mosaikværket i de klassiske perioder i Grækenland og Rom. Tilføjelse af en omfattende samtale om denne baggrund i Pompeji, en by begravet ved udbruddet af Mt. I 79 CE inkorporerede forfatterne et bredt udvalg af kort og konstruktionsplaner, der effektivt demonstrerede, hvordan den græske civilisation betydeligt påvirkede væksten af ​​Romerriget. Kapitler dækker det gamle Rom ’s monumenter og eksemplificerer værdien af ​​det menneskelige portræt inde i disse tidlige civilisationer.

Herculaneum: Art Of A Buried City- Maria Paola Guidobaldi, Domenico Esposito, Luciano Pedicini

Begravet fra Vesuvius og#8217s udbrud var Herculaneum en blomstrende by begravet med naturens vrede. Direktør for udgravninger på webstedet, Maria Paola Guidobaldi, har produceret en storslået undersøgelse af Herculaneums arkitektur og kunst, som er blevet omhyggeligt vedligeholdt af de betydelige aske- og sandstrømme ved eksplosionen i 79 e.Kr. Placeret på tværs af Napoli -bugten blev vægmosaikker, arkitektoniske træelementer og figurer grundigt vedligeholdt fra udbruddet, og gennem smukke fotos og detaljerede samtaler blev der liv.

Gennem gulvprogrammer og omfattende eksempler transporterer Herculaneum læsere tilbage i tiden til en periode med blomstrende gammel civilisation.

Barok: Theatrum Mundi: Verden som kunstværk- Barbara Borngasser, Rolf Toman, Achim Bednorz

Fremragende fotografering sammen med en omfattende samtale om den fantastiske og tankevækkende vision om kontrareformationen skaber barok: Theatrum Mundi, et betydningsfuldt og indflydelsesrigt værk. Inklusive billeder af flotte katedraler og slående åndelig ikonografi diskuterer forfatterne berømte resultater som Peterskirken og mindre kendte stykker af de mest betydningsfulde kunstnere. En fantastisk tekst til den mere innovative kunsthistoriske studerende, forfatterne, bruger teknisk terminologi og smuk grafik til at fortælle historien om et par af planetens mest afgørende perioder nogensinde.

Artemisia Gentileschi- Mary D. Garrard

Kan blive omtalt som planetens mest berømte kvindelige maler fra førmoderne alder, analyseret Artemisia Gentileschi under sin far og blev til en engageret tilhænger af barokmaleren Carravagio. Denne veldokumenterede tekst undersøger maleren bredt og giver en fascinerende analyse af hendes arbejde og liv. Billeder af Gentileschis besættelse af alle bibelske kvindelige heltinder og klassiske temaer løber gennem denne mængde, som også dykker dybt ind i det private og hverdagsliv for nogle få af de italienske barok ’s mest væsentlige karakterer.

Arkæisk og klassisk græsk kunst- Robin Osborne

Tankevækkende nye perspektiver vedrørende fortolkningen af ​​gammel græsk kunst giver en redegørelse for, hvordan denne indflydelsesrige kultur fortsat påvirker kultur og kunst i dag. Osborne udforsker symbolikken og billedsprogene fra det antikke Grækenland i den arkaiske periode i den sene hellenistiske periode ved hjælp af detaljerede kort og grafik.

Med fokus på både ukonventionel og genkendelig vision diskuterer han denne figurs brug for at etablere relationer inden for maleri og skulptur. Han indeholder spændende og øjenåbnende syn på denne politiske og sociale kontekst fra denne æra.

Livet med Picasso- Francoise Gilot

Disse førstehåndsberetninger om eksistens med den revolutionære kunstner Pablo Picasso er fulde af detaljer om hans hverdag og studieklinik fortalt med hans ægtefælle Francoise Gilots øjne. Dynamisk og fair beskriver Gilot hendes tiår lange forbindelse med Picasso, hvor hun blev til hans model, muse og mor til to af deres kunstners børn. Fascinerende og eventyrligt producerer Gilot et intimt portræt af en kunstner, der ofte havde været en selvoptaget egoman og i andre tider en kærlig familiemand.

Overlay: Contemporary Art And The Art Of Prehistory- Lucy Lippard

Denne tidløse roman om moderne kunsthistorie, hvad angår forhistorie, er en vital tekst for musikere, kunststuderende og historikere. En dybdegående analyse af det gamle menneskes indflydelse på vores nuværende kulturelle og samfundsmæssige landskab, Lippards velundersøgte mængde, adresserer jagten på betydning i kunstværket. Det betragter primal-drifter som centrum for flere post-moderne kunstklinikker. Fortællinger om ritual og myte gennemsyrer Overlay: Contemporary Art and the Art of Prehistory og giver et oplysende syn på den moderne verdens kunstværker.

Impressionisternes private liv- Sue Roe

Denne romantiske skildring af impressionisternes livstid giver læserne et levende og velundersøgt portræt af en række af deres bevægelses mest spændende karakterer. Ved Cassatt i Degas og Monet tiltrækker Sue Roe disse historiske figurer til liv ved at hellige deres hverdag og kampe i deres huse og studier.

Hjertevarmende, med omhyggelig opmærksomhed på detaljer, har disse kunstnere ’ liv været placeret på baggrund af Frankrig efter fransk-preussisk alder. Roe anvender lidt præcise detaljer, der er hentet gennem omhyggelig undersøgelse, og producerer en fascinerende beretning, der kan engagere studerende i kunsthistorie og fans af biografi.


England fra 1600 -tallet

Yikes!
Det er klart, at Genopretning, ikke reformation, som jeg bebrejder stavekontrollen.

Og ja det burde virkelig være den herlige revolution, ikke Golden, som min eneste undskyldning var en træt hjerne.

Tak til Red Fusilier for at rette mine pinlige bortfald

Jeg tror, ​​du mente den herlige revolution. Reformationen fandt sted i det 16. århundrede, selvom dens vidtrækkende konsekvenser stadig føltes langt ind i det 17. og senere.

Andre store begivenheder for 1600-tallets England omfatter Unionen af ​​Kroner, freden med Spanien ved århundredeskiftet, koloniseringen af ​​Amerika, restaurering, de engelsk-hollandske krige, grundlaget for Bank of England. Nogle historikere hævder, at England var den første europæiske kultur, der oplevede en oplysningstid, som uden tvivl fandt sted i det 17. århundrede med store fremskridt inden for videnskab, regeringsførelse, finans, politik

Druid

Pugsville

Her er hvad jeg har kunnet finde indtil nu:

I det 17. århundrede blev systemet med parlamentarisk monarki etableret i England.
Kongelig magt er begrænset af parlamentets, og vilkårlighed er begrænset af love, der garanterer borgernes friheder.
Så der er gradvist ved at blive etableret et repræsentativt system.
Denne udvikling adskiller stærkt Englands situation fra Frankrig på samme tid. Det britiske regime påvirkede oplysningstidens filosoffer, herunder i Frankrig, i deres refleksion over en stat, der garanterer friheder og styres af principper. Det engelske system er imidlertid ikke frit for modsætninger. De tretten britiske kolonier i Nordamerika vendte sig imod deres metropolens engelske værdier og erklærede deres uafhængighed i 1776 og indledte en krig, der varede indtil 1783. I 1787 blev USA det første land i verden, der havde en skriftlig forfatning, som igen påvirkede Europæiske tænkere.

Ikke engang vagt eller fjernt i nærheden af ​​at være det første skriftlige bidrag.

Grundlov - Wikipedia

AKvos122

Hej der, besluttede i går at fordybe mig mere i emnet og fandt mere information. Først beskrev jeg strukturen af ​​myndighederne i England før 1600 -tallet for at fremhæve alle ændringerne efter. Du kan tage et kig:

1) Siden 1200 -tallet har den britiske suveræne regeret med parlamentet, der består af to kamre. Dette kaldes konge-i-parlamentets princip. Kongens magt er begrænset.
Parlamentets to kamre er:
- Lords Chamber, sammensat af rigets adelige
- Underhuset, sammensat af valgte medlemmer fra byer og amter.

Den grundlæggende tekst ved oprindelsen af ​​denne begrænsning af kongemagten er det store charter (Magna Carta), underskrevet i 1215 af kong John. Det Store Charter giver Parlamentet vigtig magt:
- Parlamentet vedtager lovgivning (lovforslag)
- Parlamentet validerer skatter.

Dette kaldes konge-i-parlamentets monarki.

2) Stuartens spørgsmålstegn ved den politiske model.

I 1600-tallet satte Stuart-dynastiet spørgsmålstegn ved princippet om kongens parlament, det ønskede at genindføre et absolut monarki.
Da han tiltrådte Englands trone i 1603, ønskede James I at etablere et absolut monarki af guddommelig ret. Han kom hurtigt i konflikt med parlamentet, som han sendte tilbage i 1610 og derefter i 1614: dette er afsnittet i det tilføjede parlament. Kongen regerede uden parlament indtil 1621.
Hans søn, Charles I, besteg tronen i 1625. Det kommer i konflikt med parlamentet om økonomiske og politiske spørgsmål.

3) Den første engelske revolution (1642-1649) og Commonwealth.

Spændingerne mellem Stuart og parlamentet eskalerede hurtigt til en borgerkrig og førte til den første engelske revolution mellem 1642 og 1649. Kongen henrettes. Et nyt regime blev derefter indført, Commonwealth. Dette er den midlertidige ende på monarkiet i England.
Republikken ledes af et statsråd på 41 medlemmer:
- Den udøvende magt ligger hos statsrådet og parlamentet.
- Militæret har en vigtig indflydelse.

Det nye regime på plads oplever hurtigt spændinger. Oliver Cromwell er ved magten og bliver autoritær. Efter hans død blev monarkiet genoprettet. Den nye konge og parlamentet kom hurtigt i konflikt. For at begrænse kongens beføjelser sættes Habeas Corpus på plads. Endelig væltede parlamentet kongen.


Flere faglitterære anmeldelser

& quotRushdie er overdrevent tiltrukket af lavthængende frugt i denne selvtilfredse samling af kritik, taler og essays. & quot

Antropocæn gennemgået

& quotEn tidligere specialstyrkesoldats hårrejsende livshistorie, fra militære high-jinks til heroinafhængighed. & quot

Three-Martini eftermiddage på Ritz

& quotCrowthers bog er en beundringsværdig dissektion af måden Plath og Sexton gjorde oprør mod værdierne i femtredsernes amerikanske kvindelighed. & quot

Burning Man: The Ascent of DH Lawrence

Denne bevægende og usædvanlige erindring taler også om den glæde og det privilegium, der hævede den tunge byrde ved omsorg. & quot

Miss Barbara Pyms eventyr

& quotPaula Byrne vækker forfatterens fascinerende historie til live. & quot

& quotDette er en rask, uforskammet, fuldstændig fordybende roman, der også vil besvare spørgsmål om jøder og historie. & quot

& quot Julia Copus fanger de hårde tider og glans af en fattig, uafhængig kvinde, der var 'den største digterinde', Hardy nogensinde kendte. & quot

& quot En del af denne bogs appel er, at Vickers er så ægte stjerneslået. . & quot

Jay Weaver, Nicholas Nehamas, Jim Wyss, Kyra Gurney

& quot (A) indblik i de reelle omkostninger ved den globale besættelse af guld. & quot

Det vil ikke forsinke dig længe, ​​men hvad det efterlader, forbliver hos dig. & quot

Sayragul Sauytbay, Alexandra Cavelius, Caroline Waight

Dette er en bemærkelsesværdig førstehånds beretning om livet i et hemmeligt og brutalt regime. & quot

& quotDenne erindringsbog har brug for mere af de kraftfulde ting. & quot

& quot Jeg vil sige, at Taylor fortjener nøglerne til byen. & quot

& quothums med grådig nysgerrighed. & quot

& quotA sensitiv undersøgelse udfordrer vores forståelse af, hvad det vil sige at mangle, og hvordan det føles for de efterladte. & quot

& quotA bevægende og klarøjet historie om kropslige friheder, der tager sin centrale karakter Wilhelm Reich, opfinder af orgonakkumulatoren. & quot

En brugervejledning til melankoli

Mary Ann Lund (University of Leicester)

Et lært og læseligt billede af renæssancemedicin med mindre komisk excentricitet end Robert Burtons magnum opus fra 1621. & quot

Min selvbiografi om Carson McCullers

& quotEn meget kompleks kvinde pareret ned. & quot

& quot. dyb, subtil nåde. En blodtilstand har en værdighed, der ærer fortiden uden at hengive sig til nogen overflod af personlig følelse. . & quot

Hvordan de lige så historier blev til

& quot (A) kort og bemærkelsesværdig bog. & quot

Alfred Hitchcocks tolv liv

& kvote frisk tilgang til The Birds -direktørens liv. & quot

Elizabeth Miki Brinas erindringsbog om at forlige sig med sin japansk-amerikanske arv er varm og påvirker. & quot

& quotGeoffrey Marshs diffuse, men fascinerende nye bog. & quot

Napoleon: Et liv fortalt i haver

& quotRuth Scurr nærmer sig Bonaparte fra en helt ny vinkel. & quot

& quot han er en klar og engagerende ledsager. & quot

John Craxton: Et liv med gaver

& quotHvis denne beretning utvivlsomt er skrevet med venlighedens varme og empati, viger den ikke væk fra skyggerne. . & quot

& quotFanny Moyles ambitiøse, overdådigt illustrerede bog. & quot


Samling, laboratorium, teater: Vidensscener i det 17. århundrede

Dette bind lancerer en ny serie med otte bind med titlen Theatrum Scientiarum om videnskabshistorie og medier, der er opstået fra arbejdet i Berlins særlige forskningsprojekt om "Performative Cultures" under ledelse af Institut for Teaterstudier ved Det frie universitet .

Bindet undersøger rumets rolle i videns forfatning i den tidlige moderne tidsalder. "Kunstkammern" (kunst- og nysgerrighedsskabe), laboratorier og scener opstod i det 17. århundrede som forsknings- og repræsentationsinstrumenter. Der mangler imidlertid stadig præcise beskrivelser af det epistemiske bidrag fra materielt og immaterielt rum til udførelse af viden. Derfor præsenterer forfatterne et nyt syn på betingelserne omkring skabelsen af ​​disse rumlige former. Der tages både hensyn til de institutionelle rammer for disse rum og deres placering i idéhistorien, de arkitektoniske modeller og de modulære differentieringer og de videnskabelige konsekvenser af særlige designbeslutninger. Manifold stier følges mellem observatørens placering i videnskabens repræsentationsrum og organisationen i tid og rum for syn, tale og handling i kanonen for europæiske teaterformer. Der redegøres ikke kun for den gensidige arkitektoniske og intellektuelle indflydelse fra vidensrum og kunstens præstationsrum, de analyseres også for at fastslå, hvad der var muligt i dem og gennem dem.

Dette bind er den engelske oversættelse af Kunstkammer, Laboratorium, Bühne (de Gruyter, Berlin, 2003).


Hollandsk kultur i guldalderen

Med Hollandsk kultur i guldalderen Leslie Price vender tilbage til det tema, hvormed han begyndte sin lange og fornem karriere inden for undervisning og forskning ved University of Hull. Det er nu næsten 40 år siden, at han udgav Kultur og samfund i den hollandske republik i det 17. århundrede. (1) Ligesom den bog, der er under revision, Kultur og samfund var et essay frem for en detaljeret undersøgelse. Det fokuserede på de forskellige sociale miljøer, hvor forskellige former eller kultur blev frembragt, og undersøgte spørgsmålet om, hvorfor hollænderne var i stand til at producere en maleriskole af fremragende kvalitet, der var markant uafhængig af den generelle bevægelse af kunstnerisk smag i Europa, og alligevel undlod det at producere en litteratur, der kunne matche den. Stadig meget bekymret over de samme spørgsmål, vidner hans seneste bog om, hvor langt forfatterens tænkning er nået. Hollandsk kultur i guldalderen er et klart essay, der giver en rig og givende og usædvanligt nuanceret indsigt i kulturen - mere end bare maleri og litteratur - i 1600 -tallets Holland. Bogen dokumenterer også, i hvilken grad stipendiet i den hollandske guldalder er gået siden 1970'erne. Den udvalgte bibliografi viser kun en håndfuld titler, der var tilgængelige i 1974. En del af de nyere undersøgelser er på engelsk.

Hollandsk kultur i guldalderen består af tre indledende kapitler, seks kapitler, der undersøger maleri, litteratur, humanisme og republikken bogstaver, videnskab og teknologi, religion og teologi og politisk teori og til sidst to afsluttende kapitler om kulturen i den hollandske guldalder på nutiden Europa og på "aftagende" af guldalderen, herunder modtagelse af forskere og offentligheden.

Ligesom den tidligere bog, Hollandsk kultur i guldalderen er klogt organiseret omkring et centralt argument, som giver sammenhæng til en bog, der ellers kunne have endt som en ret kedelig opsummering af berømte kunstnere, forfattere, forskere og forskere. Price hævder, at det hollandske samfund i sin storhedstid med rette er kendt for sine innovative og ofte overraskende 'moderne' præstationer inden for økonomi, politik og sociale relationer samt inden for kunst og videnskab, men at disse fremskridt blev opvejet af konservatisme og den ihærdige vedholdenhed i et traditionelt verdensbillede. Det var denne spænding mellem kræfterne til innovation og tradition, ifølge Price, der gav hollandsk kultur i det 17. århundrede sin særegne karakter. Jeg vender tilbage til dette centrale argument senere, men det skal bemærkes her, at det fint gør jobbet med at binde de forskellige kapitler sammen til en overbevisende fortælling.

Price's sammenstilling af innovative og konservative kræfter har resulteret i et usædvanligt afbalanceret syn på samfundet og kulturen i den hollandske guldalder. De fleste historikere har forståeligt nok haft en tendens til at fokusere på de innovative aspekter af perioden og på de funktioner, der fik den til at skille sig ud fra oplevelsen fra resten af ​​det tidlige moderne Europa. Tydelige eksempler er Jan de Vries og Ad van der Woude Den første moderne økonomi, Jonathan Israels Den hollandske republik, og endnu mere, hans Radikal oplysning. (2) Det er kun rigtigt, at Price henleder vores opmærksomhed på, at indbyggerne i den hollandske republik ikke havde nogen anelse om, hvor deres samfund var på vej hen, at de ikke betragtede sig selv som grundlæggerne af det frie markedsøkonomi eller demokrati, endsige rent og enkelt af 'modernitet', og at de fleste af dem delte det religiøse og magiske verdensbillede, der var fremherskende i resten af ​​det tidlige moderne Europa.

Pris benægter naturligvis ikke de innovative elementer i økonomien, samfundet og kulturen i den hollandske guldalder, og han forsøger heller ikke at nedbringe dens resultater. Men for at nå frem til en ordentlig forståelse af det bør man gøre status over innovation såvel som tradition og forstå deres samspil. Tag for eksempel økonomien. Det blomstrede, men højkonjunkturen var især placeret i provinsen Holland og til en vis grad i de andre maritime regioner og påvirkede næppe overhovedet i landdistrikterne indenlandske provinser, der forblev mere traditionelle socialt og kulturelt. Urbaniseringen nåede hidtil usete niveauer, men den gamle adel fortsatte med at nyde prestige, selv i urbaniseret Holland. Og selv i det merkantile hjerteland var ’calvinister langt fra ivrige efter at omfavne kapitalismens ånd’ (s. 51). En afhandling af en professor i Leiden i 1638, der berettigede at tage renter på lån, vakte opsigt, fordi mange mennesker holdt fast i det traditionelle kristne syn på åger som udnyttelse af de fattige - en bemærkelsesværdig position, da både den hollandske økonomi og krigen mod Spanien stærkt afhængig af kredit og udstedelse af obligationer. Den berygtede tulipanboble forårsagede også betydelig antikapitalistisk stemning. Og de fleste medlemmer af eliten havde haft en humanistisk uddannelse, der fik dem til at identificere sig med de antikommersielle værdier, som Cicero og andre klassiske forfattere går frem for snarere end den nedskærede kapitalisme, der er moderne i merkantile kredse.

Price lægger stor vægt på den tidlige bekæmpelse af forfølgelsen af ​​hekse. Hvis den hollandske republik stort set blev skånet for rædslen ved hekselidelsen, der påvirkede resten af ​​det tidlige moderne Europa, hævder han, var det kun fordi Højesteret i en berømt dom i 1592 besluttede, at tortur ikke lovligt kunne anvendes i hekseri . Men i hele det 17. århundrede fortsatte de fleste hollændere med at tro på trolldomens virkning og djævelens allestedsnærværende aktivitet.

Den hollandske republiks såkaldte 'diskussionskultur' er en velkendt indikator for dens modernitet. Republikken var med rette berømt for sin ytringsfrihed, men vi advares om, at denne frihed ikke var uden grænser. Myndighederne gjorde deres bedste for at opretholde lovgivning mod injurier, mens visse meninger, såsom antitrinitarisme, blev betragtet som direkte ateisme og følgelig forbudte. Flere forfattere blev dømt til fængselsstraffe på grund af blasfemi. Spinozas mest stødende værker blev berømt kun offentliggjort efter hans død og derefter behørigt forbudt.

En anden markør for fremgang Prisdekonstruerer er kvinders relativt frigjorte position. Kvinder er meget synlige i hollandsk maleri af perioden, og udenlandske besøgende kommenterede deres selvsikkerhed. Ikke desto mindre, hævder Price, var de lovligt andenrangs borgere, afskåret fra (fuldt ud) at deltage i det økonomiske liv og i politik. »Kvinder forbliver næsten usynlige, hvad angår guldalderens kultur: en håndfuld malere, mange digtere, men få af forskel og en blåstamme eller to« (s. 93).

Et af de vigtigste argumenter, der argumenterer for moderniteten i den hollandske guldalder, er dens religiøse mangfoldighed og dommernes tolerante holdning til religiøse dissentatorer. Det er rigtigt, at hollandsk religionsfrihed var hidtil uset og uden sidestykke i det tidlige moderne Europa (undtagen i områderne under osmannisk styre). Alligevel har Price svært ved at påpege, at det kun var den reformerede kirke, som den 'offentlige' kirke, der havde betydelige privilegier, at katolsk overholdelse forblev lovligt forbudt indtil slutningen af ​​det gamle styre (selvom myndighederne normalt kunne bestikkes for at lukke en øje), og at meget få mennesker var villige til at argumentere for, at religiøs tolerance var en god ting i sig selv. Religiøs tolerance var en hensigtsmæssighed, som ingen ønskede, men alligevel nødvendig for bevarelsen af ​​borgerfreden og fremme af velstand. Princippet om adskillelse af kirke og stat var stadig langt væk. Og den sociale etik af alle kirker var grundlæggende imod kapitalismens ånd.

Pris reducerer også niveauet for teknologisk og videnskabelig innovation nået i guldalderen. Hvis hollænderne var mere kloge end deres konkurrenter i at udnytte eksisterende energikilder (vindmøller, veldesignede sejlskibe), lykkedes det ikke at opnå nogen reel innovation, der kunne sammenlignes med opfindelsen af ​​dampmaskinen et århundrede senere. Store forskere som Stevin, Descartes, Huygens og van Leeuwenhoek blev hæmmet af fraværet af lærde samfund som dem, der blev grundlagt i London og Paris under kongelig protektion. Selvom disse mænd bestemt spillede en vigtig rolle i det, som historikere senere har identificeret som den videnskabelige revolution, var virkningen af ​​deres arbejde på det moderne samfund begrænset. Deres samtidige fortsatte ihærdigt med at klamre sig til et verdensbillede, der grundlæggende var aristotelisk, religiøst og magisk. De fleste af de pågældende forskere var ude af stand til at forstå de fulde konsekvenser af den nye videnskab. Naturfilosofi gav bedre svar på spørgsmål om, hvordan den naturlige verden fungerede, men den besvarede ikke spørgsmålet, hvorfor den gjorde det. Jan Swammerdam blev så forvirret i sin (religiøst drevne) søgen efter sandhed gennem observation og eksperiment, at han søgte tilflugt hos den karismatiske Antoinette de Bourignon, en årtusinde fanatiker, der hævdede at være Guds talerør og derfor krævede absolut lydighed fra sine tilhængere.

Ved siden af ​​religion og magi identificerer Price renæssancekultur og humanisme som kræfter i det hollandske samfund, der var grundlæggende konservative. Deres udgangspunkt var 'et arveligt tekstmateriale med ubestridelig autoritet'. Stiftelsesopgaven var ifølge Price dybest set at udforske denne arv (s. 162).

I begyndelsen af ​​det syttende århundrede [renæssancens fremdrift] var ved at falme, og en bevægelse, der havde været nyskabende, faktisk hvis den ikke var hensigten, begyndte at være mere optaget af at bevare det opnåede end af videreudvikling '( s. 84–5).

Efter min mening undervurderer Price de kreative muligheder for renæssance og humanistisk læring. Renæssancen tilskyndede aldrig til slavisk kopiering af gammel kultur, men snarere dens emulering. Man kan simpelthen ikke tænke på billedkunst, litteratur, teater eller arkitektur fra 1600 -tallet uden at tage højde for den enorme indvirkning af renæssancens kultur. Denne indvirkning bragte nye temaer, nye stilarter, nye ideer og nye måder at forstå på. Set i bakspejlet kunne man argumentere for, at den moderne verden mere skylder den videnskabelige revolution end renæssancens humanisme, men hollænderne fra 1600 -tallet var ikke udstyret med sådan en bagklogskab. En klassisk uddannelse var det værktøj, som de var udstyret til at forstå deres verden på, og de brugte den til sit fulde potentiale. Mod slutningen af ​​bogen bliver Price imidlertid mere tilgivende over for humanisme, for han anerkender den positive indflydelse fra Erasmus, Lipsius, Scaliger (fransk, men arbejder i Holland), Grotius og Heinsius på den bredere europæiske kultur.

Man kan også stille spørgsmålstegn ved, i hvilket omfang innovationen og traditionens sameksistens var karakteristisk for den hollandske guldalder. Er ikke alle samfund præget af samtidige forandringer og kontinuitet? Innovation vil normalt finde sted på et begrænset antal sociale områder og ikke overalt i samme tempo, mens andre områder vil forblive relativt stabile. Det kejserlige Tyskland, for eksempel omkring 1900 i spidsen for videnskabelig og teknologisk innovation, var reaktionær i sin politik. Og hvad med det nutidige USA, stadig den førende nation inden for videnskab og teknologi såvel som i biograf, billedkunst og litteratur, og samtidig kendt for en række svimlende konservative politiske og religiøse bevægelser?

Man kan endda gå så langt som til at argumentere - og det er faktisk blevet argumenteret - at traditionalisme i det væsentlige er en reaktion mod modernisering snarere end blot overlevelse af traditionelle kulturformer. Innovation opdrætter sine egne kritikere, og ikke kun i tilfælde af den hollandske guldalder. Var 'traditionens opfindelse' et karakteristisk træk ved den hollandske guldalder? Dette er en undersøgelseslinje, som Price ikke forfølger, men det kan være umagen værd at undersøge, i hvilket omfang bevægelser som 'Yderligere reformation' (Nadere reformatie) eller de forskellige millenariske grupper i midten af ​​1600-tallet var en reaktion mod æraens kapitalistiske etos frem for udtrykket for en atavistisk religiøsitet.

Der er kun få bøger til rådighed, der udforsker kulturen i den hollandske guldalder som helhed. Price's tidligere bog er en af ​​dem, men den er nu forældet, og dens centrale tese kan ikke længere opretholdes. Johan Huizingas strålende ‘sketch’ Den hollandske civilisation i det syttende århundrede, der oprindeligt blev offentliggjort i 1941 (3), er stadig meget læsbar, men bærer stærkt mærker fra den periode, hvor den blev skrevet. 1650: Hard-Won Unity af Willem Frijhoff og Marijke Spies (4) indeholder et væld af materiale og indsigt, men fokus er begrænset til midten af ​​århundredet, og det er for omfangsrigt til brug i klasseværelset. Det er bemærkelsesværdigt, at Simon Schama's Rigdommens forlegenhed (5) er ikke engang nævnt i Price’s Select Bibliography. Dette bør ikke komme som en overraskelse for de læsere, der kender hans voldsomme kritik af den bog. (6)

Jeg har måske været uretfærdig i at fokusere næsten udelukkende på Price's sammenstilling af det innovative og det traditionelle. Dette kan bagatellisere det omfang, hvor det er lykkedes forfatteren at samle en enorm mængde information samt klar indsigt i et meget slankt volumen. Dette er en enorm præstation. Jeg anbefaler denne bog til brug i klasseværelset. Det vil give bachelorstuderende al baggrundsinformation, de har brug for, og på samme tid fremkalde livlig diskussion om den særegne karakter af kulturen i den hollandske guldalder.


En kort historie om masker fra pesten fra 1600-tallet til den igangværende coronavirus-pandemi

I Japan er det en udbredt praksis at bære ansigtsmaske. Kredit: Draconiansleet/flickr, CC BY

Fra den 18. juli er det obligatorisk at bære masker i offentlige indendørs rum i Québec efter lignende udgaver i hele landet.

Selvom det er inspireret af voksende beviser for, at masker kan reducere spredningen af ​​COVID-19, virker dette dybt ironisk i en provins, der er så modsat ansigtsbeklædning, at Québec vedtog lovgivning, der forbød folk at modtage visse offentlige tjenester, hvis deres ansigt var dækket.

Det er klart, at vores ubehag ved at bære masker midt i en pandemi har dybe rødder.

Dårlig lugt og fugle næb

Medicinsk maskebrug har en lang historie. I de sidste par måneder har billeder af de næbmasker, som lægerne bar under pestepidemien fra 1600-tallet, cirkuleret online. På det tidspunkt troede man, at sygdom spredte sig gennem miasmer - dårlige lugte, der strømmede gennem luften. Næbbet var fyldt med krydderurter, krydderier og tørrede blomster for at afværge lugten, der menes at sprede pesten.

I Nordamerika, før influenzaepidemien i 1918, bar kirurger masker, ligesom sygeplejersker og læger, der behandlede smitsomme patienter på hospitaler. Men under influenzaepidemien vedtog byer rundt om i verden obligatoriske maskeringsordrer. Historikeren Nancy Tomes argumenterer for, at maskebeklædning blev omfavnet af den amerikanske offentlighed som "et symbol på offentlig iver og disciplin."

Kvinder, der var vant til at strikke sokker og rullebandager til soldater, tog hurtigt maskering som en patriotisk pligt. Når det er sagt, aftog entusiasmen for at bære masker hurtigt, da Alfred W. Crosby viste sig Amerikas glemte pandemi: Influenzaen fra 1918.

Canadisk modvilje og japansk vilje

Offentlige sundhedsofficerer var tvivlsomme om værdien af ​​masker. I Alberta, for eksempel, opstod influenza første gang i begyndelsen af ​​oktober 1918. I slutningen af ​​måneden beordrede provinsen alle til at bære en maske uden for deres hjem, kun at blive fjernet i tilfælde af spisning. På bare fire uger blev ordren ophævet.

Sundhedsstyrelsen i Edmonton rapporterede, at praktisk talt ingen havde en maske derefter, undtagen på hospitaler. Efter hans opfattelse gjorde den hurtige spredning af sygdommen, efter at maskeordren blev sat i kraft, ordenen til et objekt for "latterliggørelse".

I Japan derimod omfavnede offentligheden masketøj under den spanske influenza. Ifølge sociologen Mitsutoshi Horii symboliserede maskering "modernitet". I efterkrigstiden fortsatte japanerne med masker for at forhindre influenza, og stoppede først i 1970'erne, da influenzavacciner blev bredt tilgængelige. I 1980'erne og 1990'erne øgedes maskebeklædningen for at forhindre allergi, da allergi over for cedertræspollen blev et voksende problem. I slutningen af ​​1980'erne faldt effektiviteten af ​​influenzavaccinationer, og iført maske for at undgå influenza genoptaget.

Masketøj skød i vejret i begyndelsen af ​​det 21. århundrede med udbruddet af SARS og fugleinfluenza. Den japanske regering anbefalede alle syge mennesker at bære masker for at beskytte andre, mens de foreslog, at raske mennesker kunne bære dem som en forebyggende foranstaltning. Horii argumenterer for, at maskering var et "neoliberalt svar på spørgsmålet om folkesundhedspolitik", idet det tilskyndede folk til at tage individuelt ansvar for deres eget helbred.

Da H1N1 ramte Japan i 2009, ramte det først turister, der var vendt tilbage fra Canada. Syge fik skylden for ikke at have masker på sig i udlandet. I et land, der tager etikette meget alvorligt, er det at være iført masker i Japan blevet en form for høflighed.

Et århundrede med kinesisk maskering

På samme måde har maskebeklædning i Kina en lang historie. En lungepestepidemi i Kina i 1910-11 udløste udbredt maskebeklædning der. Efter at kommunisterne kom til magten i 1949, var der intens frygt for kimkrigføring, der fik mange til at bære masker. I det 21. århundrede intensiverede SARS-epidemien masketøj, ligesom smog, der dækkede mange kinesiske byer. Den kinesiske regering opfordrede sine borgere til at beskytte sig mod forurening ved at bære masker.

Under COVID-19-epidemien var nogle af de første mennesker i Canada, der bar masker, mennesker med bånd til Asien, som allerede var vant til maskering.

Et af de første tilfælde af COVID-19 i Canada var en studerende ved Western University, der havde besøgt hendes forældre i Wuhan i juleferien. På flyvningen tilbage til Canada bar hun en maske. Hun isolerede sig selv ved sin ankomst til Canada, og da hun blev syg, dukkede hun op på hospitalet iført en maske. Hun inficerede ikke andre.

Ironisk nok, da maskerne er beregnet til at beskytte andre, har maskering gjort asiater i Canada til et mål for racistiske angreb. I de tidlige dage af COVID-19 fremhævede vestlige medier asiater iført masker som et varsel om epidemien. Asiater iført masker er blevet verbalt og fysisk angrebet.

Kontroverser om masker fortsætter. Den 15. juli døde en mand efter en konfrontation med Ontario Provincial Police, efter at han angiveligt havde overfaldet personale i en købmand, der insisterede på, at han skulle bære en maske. Nogle canadiere klager over, at masker er ubehagelige, unødvendige, skadelige for deres eget helbred eller ineffektive.

Men støtten til at bære masker ser ud til at vokse. I lyset af en alvorlig sundhedstrussel følger canadierne klogt i spidsen fra asiatiske lande.

Denne artikel er genudgivet fra The Conversation under en Creative Commons -licens. Læs den originale artikel.


Moderne videnskab dukkede ikke op før det 17. århundrede. Hvad tog så lang tid?

Når du køber en uafhængigt gennemgået bog via vores websted, optjener vi en tilknyttet provision.

Den nobelprisvindende fysiker Richard Feynman mindede engang om en ven, en kunstner, der ville sige, at han kunne sætte pris på blomstens skønhed, mens en videnskabsmand som Feynman altid insisterede på at tage blomsten fra hinanden og gøre den kedelig. Selvfølgelig var Feynman uenig. "Jeg kan forestille mig cellerne indeni, som også har en skønhed," skrev Feynman og kaldte sin vens fordomme "nutty." "Der er alle slags interessante spørgsmål, der kommer fra viden om videnskab, som kun øger spændingen og mysteriet og ærefrygt for en blomst."

Jeg tænkte på Feynmans godmodige forsvar, mens jeg læste "The Knowledge Machine", en provokerende og fascinerende bog af filosofen Michael Strevens, der mest fascinerede mig, selvom et par dele satte tænderne på spidsen. Men det er bare meningens og disputationens natur, noget som Strevens helt sikkert ville forstå, givet hans argument om, at mening og disputation spiller en væsentlig rolle i den videnskabelige verden. Mens moderne videnskab er bygget på empiriske datters forrang - appellerer til objektiviteten af ​​kendsgerninger - kræver den faktiske fremgang målbevidste partisaner at flytte den videre.

Videnskaben har frembragt nogle ekstraordinære elementer i det moderne liv, som vi tager for givet: billeddannelsesenheder, der kan kigge inde i kroppen uden så meget som et afskårne fly, der suser gennem luften i hundredvis af miles i timen. Men den menneskelige civilisation har eksisteret i årtusinder, og moderne videnskab-adskilt fra gammel og middelalderlig videnskab eller såkaldt naturfilosofi-har kun eksisteret i et par hundrede år. Hvad tog så lang tid? "Hvorfor var det ikke de gamle babylonere, der satte nulgravitationsobservatorier i kredsløb om jorden," spørger Strevens, "de gamle grækere konstruerede influenzavacciner og transplanterede hjerter?"

Den videnskabelige revolution i det 17. århundrede gav figuren af ​​den moderne videnskabsmand, der enigt var dedikeret til at indsamle empirisk bevis og teste hypoteser imod det. Strevens, der studerede matematik og datalogi, før han vendte sig til filosofi, siger, at det at omdanne almindelige tænkende mennesker til moderne videnskabsmænd indebærer "en moralsk og intellektuelt voldelig proces." Så meget videnskabelig forskning finder sted under betingelser for "intellektuel indeslutning" - omhyggeligt, ofte kedeligt arbejde, der kræver opmærksomhed på små detaljer, der tegner sig for brøkdele af en tomme og sliver af en grad. Strevens giver eksemplet på et biologpar, der tilbragte hver sommer siden 1973 på Galápagos og målte finker, det tog dem fire årtier, før de havde nok data til at konkludere, at de havde observeret en ny finkeart.

Denne form for besættelse har gjort moderne videnskab enormt produktiv, men Strevens siger, at der er noget fundamentalt irrationelt og endda "umenneskeligt" over det. Han påpeger, at det at fokusere så snævert, så længe på kedeligt arbejde, som måske ikke kommer til noget, i sig selv er tiltrækkende for de fleste mennesker. Rige og lærde kulturer over hele verden forfulgte alle former for erudition og videnskabelige traditioner, men udviklede ikke denne "vidensmaskine" før relativt for nylig, siger Strevens af netop den grund. Det samme gælder strålende, intellektuelt nysgerrige individer som Aristoteles, der genererede sin egen teori om fysik, men aldrig foreslog noget lignende den videnskabelige metode.

Ifølge "The Knowledge Machine" tog det en katastrofe at forstyrre den mangeårige måde at se på verden i form af en integreret helhed. Trediveårskrigen i Europa-som startede forfra på religion og sluttede efter at have dræbt millioner med et system af nationalstater-fik opdeling til at se godt ud. Religiøs identitet ville være privat politisk identitet ville være offentlig. Ikke at denne opdeling var færdig i 1600 -tallet, men Strevens siger, at den åbnede den tidligere ufattelige mulighed for at anlægge videnskab. Timingen faldt også tilfældigt sammen med livet til Isaac Newton, som blev kendt for sit banebrydende arbejde inden for matematik og fysik. Selvom Newton var en ivrig alkymist med en sideinteresse i bibelsk profeti, støttede han sine videnskabelige fund med empirisk undersøgelse, han var, hævder Strevens, "en naturlig intellektuel opdelinger", der ankom på et tilfældigt tidspunkt.

Så moderne videnskab begyndte og tilførte sin enorme magt gennem det, Strevens kalder "jernets forklaringsregel", og krævede, at forskere afgjorde argumenter ved empirisk testning og pålagde dem et fælles sprog "uanset deres intellektuelle forkærlighed, kulturelle forspændinger eller snævre ambitioner." Individuelle forskere kan tro, hvad de vil tro, og deres individuelle begrundelsesformer kan være kreative og endda vilde, men for at kommunikere med hinanden i videnskabelige tidsskrifter skal de overholde denne regel. Mottoet for Englands Royal Society, der blev grundlagt i 1660, er "Nullius in verba": "Tag ingen ord for det."

Strevens bog indeholder en række overraskelser, herunder et elegant afsnit om kvantemekanik, der køligt demonstrerer, hvorfor det er en så effektiv teori, implementeret i computerchips og medicinsk billeddannelse, selvom fysikere, der har gjort rigeligt brug af det (som Feynman) har sagt, at ingen, selv inkluderet, forstår det virkelig. Strevens har også nogle temmelig uværdige ting at sige om størstedelen af ​​de arbejdende forskere, der maler dem som for det meste ukreative droner, renset for al uvidenskabelig nysgerrighed ved et "program for moralisering og misuddannelse." De store videnskabsfolk var undtagelser, fordi de undgik de "dødbringende virkninger" af denne indskydelse, resten er bare "dette produkts standardprodukt": "en empiriker helt ned."

Han kan godt have ret, men fra en bog om videnskabshistorien ønskede jeg mere bevis. Så er "Vidensmaskinen" i sidste ende et filosofisk værk og bør betragtes som et ambitiøst tankeeksperiment. Strevens bygger på filosoffer som Karl Popper og Thomas Kuhns arbejde for at komme med sin egen originale hypotese om fremkomsten af ​​moderne videnskab og dens formidable konsekvenser. Maskinen i Strevens titel får forskere til at forfølge deres arbejde ubarmhjertigt, samtidig med at de overholder visse spilleregler, så selv de stærkeste partisaner kan tale med hinanden.

Og Strevens lader det ikke engang blive ved det. Klimaændringer, pandemier - han kommer op til i dag og slutter på en dyster, men resolut note, håbende om, at forskere vil tilpasse sig og finde en bedre måde at kommunikere med en mistænksom offentlighed. "Vi har forkælet og rost vidensmaskinen i betragtning af den autonomi, den har haft brug for for at vokse," skriver han. "Nu har vi desperat brug for dets råd."